Mérieux NutriSciences køber Blonk og styrker sit engagement i at bidrage til at gøre fødevaresystemerne mere bæredygtige
Alle er involveret i risici for fødevaresvindel. Også din virksomhed, lille eller stor. Tænk her på for eksempel leverandøren, der forfalsker sit økologiske certifikat, olivenoliebonden, der blander sin olivenolie. Du læser det næsten dagligt i medierne. GSFI-standarderne stiller derfor stadig strengere krav til håndtering af fødevaresvind. Dine kunder spørger også i stigende grad, hvordan du beskytter dine svindelrisici.
Chicago, IL, 4. april 2023 – Mérieux NutriSciences, verdens førende inden for fødevaresikkerhed, kvalitet og bæredygtighed, annoncerer købet af Blonk, en førende international ekspert inden for bæredygtighed i fødevaresystemer. Blonk støtter organisationer til bedre at forstå deresmiljøpåvirkning i værdikæden for landbrugsfødevarer ved at tilbyde LCA-baseret rådgivning (Life Cycle assesment) og udvikling af skræddersyede softwareværktøjer baseret på den nyeste videnskabelige udvikling og data.
At gøre fødevaresystemerne mere bæredygtige er en stor udfordring og bliver stadig merepresserende med en voksende verdens befolkning, der forventes at nå 10 milliarder mennesker inden 2025, og med begrænsede naturressourcer. Forordningerne udvikler sig hurtigt, og aktørerne inden for landbrugsfødevarer sektoren skal kunne stole på, at ekspertpartnere inden for fødevarebæredygtighed kan igangsætte eller fremskynde deres transformation.
Blonk blev grundlagt i 1999 og tæller i dag 50 fødevare- og bæredygtighedseksperter, softwareudviklere, data- og metodespecialister baseret i Holland. Fra arbejdet med forskellige aktører i fødevarekæden, fra ingrediensproducenter til fødevareproducenter og detailhandlere, harBlonk en dokumenteret track record for at levere tilpasset, videnskabsbaseret rådgivning og intelligente softwareløsninger til at definere produkters miljømæssige fodaftryk.
Blonk er også på forkant med bæredygtighedsforskning i landbrugsfødevaresektoren. De arbejder især med internationale og statslige organisationer for at definere sektorspecifikke standarder ogopbygge databaser, der muliggør grundig vurdering af fødevarers miljøpåvirkning og kombineremed ernæringsmæssige parametre for optimerede kostvaner.
“At samle Blonk og Mérieux NutriSciences er et spændende skridt i at styrke og fremskynde vores bidrag til fødevaresystemernes bæredygtighed,” sagde Nicolas Cartier, Administrerende direktør for Mérieux NutriSciences. Han tilføjede: “Bæredygtighed er kernen i Mérieux NutriSciences vision, mission og forretningsmæssige køreplan, som fremhæves af vores ESG forpligtelser til “Bedre fødevarer. Bedre sundhed. Bedre verden.”. Vores ambition er at blive referencepartner for videnskabsbaserede bæredygtighedsløsninger i fødevaresektoren til støtte for overgangen til mere positive fødevaresystemer. Med sin specifikke erfaring med definition af standarder og dataindsamling til landbrugsfødevaresektoren, konsoliderer Blonk strategisk vores eksisterendekapaciteter inden for miljøaftryk og forbedrer de løsninger indenfor bæredygtighed, vi allerede tilbyder inden for emballage, nye fødevarealternativer, ansvarligt indkøb og jordens sundhed samt transparent mærkning.
“Blonk ser frem til at realisere sine globale ambitioner som en del af Mérieux NutriSciences. Den matchende vision, værdigrundlag og globale tilstedeværelse af Mérieux NutriSciences fremskynderde vækstambitioner vi har for Blonks forretning om styring af miljøaftryk”, sagde Hans Blonk – CEO og grundlægger af Blonk. Han fortsatte: “Jeg er glad for at forfølge og styrke min mission omat gøre fødevareindustrien til en mere bæredygtig forretning ved at skabe nødvendig viden, kapacitet og teknisk infrastruktur for at reducere miljøpåvirkningen”.