Fødevaresikkerhed

Fødevaresikkerhed

Som producent, forhandler eller sælger af fødevaremidler skal du beskæftige dig med fødevaresikkerhed. Du er sikkert stødt på udtrykkene fødevaresikkerhed og HACCP før. Hvad er fødevaresikkerhed egentlig og hvad betyder det for dig?

‘Fødevaresikkerhed’. Det er et udtryk, som ofte bruges til at angive om en fødevare er sikker eller ej. Sikker mad betyder, at konsumenter kan spise det uden at blive syge, både på kort og lang sigt. Usikker mad kan opstå, når et produkt har været i kontakt med sygdomsfremkaldende mikroorganismer, materialer, der ikke hører til produktet eller skadelige stoffer.

Fødevaresikkerhedsplan

Som producent eller forhandler af fødevarer vil du være sikker på, at dine produkter er sikre. Du vil gerne undgå at fødevaresikkerheden kompromitteres under produktionen af dit produkt. Det er derfor også vigtigt at have en god fødevaresikkerhedsplan, som kortlægger og forvalter risici for dit produkt, hvor det er nødvendigt.
Derudover er det et lovkrav at have en fødevaresikkerhedsplan til produktion af levnedsmidler og dyrefoder. Ved at opstille en fødevaresikkerhedsplan, gøres der mindst mulig brug af HACCP-systematik og lignende. For mere information om HACCP, kan du også læse bloggen “Lever mit HACCP-studie fortsat op til det nuværende fødevaresikkerhedsprogram?”

En god fødevaresikkerhedsplan giver indsigt i alle mulige farer, som kan opstå under produktionen af fødevarer eller dyrefoder. Dette kaldes også en risikoanalyse. I en risikoanalyse kigger du blandt andet på følgende emner:

  • Transport: du vil kunne garantere, at produkterne transporteres på en sikker betinget eller ubetinget og hygiejnisk måde
  • Opbevaring: råvarer/færdige produkter bør ved modtagelse eller levering opbevares i det her tilrettede rum ved en korrekt temperatur
  • Personalets hygiejne skal være i orden
  • Maskiner/produktionslinjer bør rengøres grundigt dagligt for at undgå krydskontaminering
  • Arbejdsområdet skal have tilstrækkelig plads til sikker produktion

Har du brug for hjælp?
Hvis du har brug for hjælp, kan du inddrage en ekspert i tide, som med friske øjne kan se på de farer, som muligvis kan opstå i din virksomhed. Eller brug vores praktiske værktøjer, der understøtter dig perfekt i at formulere og vedligeholde din kvalitetshåndbog.

For mere information om Fødevaresikkerhed

Vi bruger cookies til at give dig den bedste online oplevelse. Ved at acceptere accepterer du brugen af ​​cookies i overensstemmelse med vores cookiepolitik.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.


In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services