Fødevaresikkerhedskultur
Test og forbedring af kulturelle aspekter i bevidsthed om fødevaresikkerhed.
Hvis bevidstheden om at producere fødevaresikkert understøttes bredt i din organisation, så vil risikoen for fejl og hermed chancen for et tilfælde med fødevaresikkerheden omkring dit produkt være lavere. Vigtige faktorer for at forbedre fødevaresikkerhedskulturen kan hovedsageligt findes i, at medarbejderne føler sig sikre (til at anmelde sager), positiv ledelse og at (mellem)ledelsen viser sig som et godt forbillede. Hvis alle medarbejdere føler sig involveret i organisationen og ud fra en indre motivation gør sit allerbedste for at garantere fødevaresikkerheden (og -kvaliteten) så godt som muligt, vil det give hele organisationen en fordel.
Hvordan hjælper KTBA
KTBA hjælper virksomheder med at formulere virksomhedsidentiteten, de tilhørende standarder og værdier og den understøttende politik. Et kodeks for ønsket adfærd udarbejdes i samarbejde med nøglemedarbejdere. Implementering af adfærdskodekset understøttes med bevidsthedskurser. Der udføres en måling af medarbejdernes engagement på baggrund af interviews og undersøgelser for at afgøre, om folk ved, kan, vil og gør de rigtige ting. Om nødvendigt igangsættes specifikke handlinger for at styrke svagheder.
- Vurdering af (fødevaresikkerheds)kultur
- Direktion/ledelsesvejledning
- Kompetenceudvikling
Hvordan opnås en fødevaresikkerhedskultur?
Fødevaresikkerhedskultur-modulet (FSC) undersøger medarbejderes adfærd i din organisation. Dette gøres for at løfte både organisationens og medarbejdernes bevidsthed indenfor fødevaresikkerhed og kvalitet op på et højere niveau.